Pronađeno gotovo 30 kilograma marihuane!

0
Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Nova Sela u srijedu, 21. listopada u 8.40 sati, pregledano je osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji državljanin BiH, a kao suputnik se nalazio 29-godišnji državljanin Crne Gore.

Tijekom obavljanja granične kontrole, 32-godišnji vozač je policijskim službenicima na uvid dao vozačku dozvolu Republike Srbije za koju se posumnjalo da je krivotvorena, dok su pregledom vozila, u predjelu podnice, uočene preinake i duplo dno zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje.

Obavljena je detaljna pretraga vozila tijekom koje je u posebno izrađenim bunkerima ispod vozačevih i suvozačevih sjedala pronađen 31 paket s ukupno 29,486 kg marihuane vrijednosti oko 900 000 kuna, a čija bi vrijednost u uličnoj preprodaji dosegla iznos od približno 2 milijuna kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su obojica stranih državljana počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a 32-godišnji vozač se sumnjiči i za kazneno djelo krivotvorenje isprava.

Dvojica osumnjičenih su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.