Proslava Dana volontera

0
Foto: pixabay.com

Uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Splita održana je 18.  proslava Međunarodnog dana volontera u organizaciji Regionalnog volonterskog centra Udruge „MI“ – Split.

Sudjelovalo je oko 200 predstavnika civilnog sektora i javnih ustanova s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko-neretvanske županije.

Na proslavi su se dodijelile tri nagrade za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“ – Crkvi sv. Filipa Nerija, Osnovnoj školi „Grohote“ i Udruzi leukemije i limfomi – Split.

Nagrada „Vinka Luković“ ustanovljena je 2010. godine u spomen na veliku dubrovačku humanitarku i volonterku koja je živjela i radila u Splitu i koja je svoj život posvetila pomaganju osobama s invaliditetom te starijima i nemoćnima.

Dodijeljena su i četiri priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u  2018. godini – Hrvatskom planinarskom društvu „Mosor“, Hrvatskom planinarskom društvu Veliko brdo, Studentskom katoličkom centru Split (SKAC_St) i Udruzi „Dobre vile“.

Ove godine je  dodijeljeno i posthumno priznanje za izniman doprinos razvoju školskog volontiranja profesoru Davoru Belaiću, koji je godinama vodio volontersku skupinu Klub mladih matematičara pri OŠ Sućidar.

Zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskog rada dodijeljeno je 100-ak zahvalnica.