Program proslave svetkovine Velike Gospe u Splitu

0
Foto: gospapojisan.blogspot.com

Svake godine već tradicionalna svetkovina Velike Gospe svečano se slavi i u Splitu, u svetištu Gospe od Pojišana, zavjetnom marijanskom svetištu. Kao što je uobičajeno svetkovini Velike Gospe prethodi devetnica koju predvode svećenici Grada Splita.

Svaki dan devetnice započinje u 18,30 molitvom krunice i litanija, 19,00 sati sv. misom s prigodnom propovijedi i u 20,00 sati završava prigodnom liturgijskom pobožnošću Blaženoj Djevici Mariji.

Svakog dana devetnice već od 18,00 sati i na samu svetkovinu Velike Gospe kroz vrijeme jutarnjih misa i poslijepodne od 17 sati je prilika za ispovijed.

Na svetkovinu Velike Gospe (četvrtak, 15. kolovoza) sv. mise u svetištu pred čudotvornom zavjetnom slikom Gospe od Pojišana su kroz jutro u: 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Nakon sv. mise u 10,00 sati čudotvorna Gospina slika se prenosi iz svetišta u Katedralu gdje će biti sv. misa u 11,00 sati, a slika ostaje izložena u katedrali na štovanje do 18,00 sati.

Središnja proslava svetkovine Velike Gospe započinje navečer zavjetnom procesijom. Svečana procesija sa slikom Gospe od Pojišana kreće u 18,00 sati od splitske katedrale ulicama Hrvojevom, Kralja Zvonimira, Pojišanskom do svetišta Gospe od Pojišana, gdje se na otvorenom ispred Svetišta u 19,00 sati nastavlja središnje euharistijsko slavlje svetkovine koje će predvoditi mons. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski uz koncelebraciju svećenika grada Splita.