Prosvjed mještana Dugog Rata (foto/video)

0

U organizaciji građanske inicijative ZA Tvornicu u podne je održan prosvjed na ulazu u tvornicu ferolegura ‘Dalmacija’ u Dugom Ratu organizira se prosvjed pod nazivom ‘Riješimo se šljake!’.

Svojim okupljanjem istaknut ćemo da je 5 do 12 za rješavanje problema sanacije zemljišta bivše tvornice ‘Dalmacija’ Dugi Rat. Prosvjedom ćemo ponoviti svoj stav da država ne smije dopustiti prodaju ostatka zemljišta bivše tvornice sumnjivom investitoru koji je opasnim tvarima već zagadio ne samo prostor na kojem se nalazila tvornica već i cijelo mjesto, a samim time ugrozio zdravlje stanovništva, stoji u pozivu inicijative na prosvjed.

Taj ulagač, tvrtka Projekt Uvala, ‘već deset godina ignorira zahtjeve države da sanira zemljište, a sada kuje megalomanske planove o izgradnji turističkog kompleksa s marinom na Dugom Ratu, dodaju.

Pritom okreće glavu od činjenice da lokalno stanovništvo naveliko obolijeva od karcinoma, a sam se ne usudi popiti čašu vode s malo troske (šljake) sa zagađenog zemljišta, naglašavaju organizatori prosvjeda.