Prosvjed navijača Dinama ispred Ministarstva sporta

0
Foto: Hina

Oko tisuću Bad Blue Boysa prosvjedovalo je ispred Ministarstva obrazovanja i sporta potaknuti posljednjim uhićenjem Zdravka Mamića, ali i nezadovoljni radom institucija oko poslovanja Dinama.

Sve je osiguravala interventna policija, a zbog velikog broja Boysa ulica Donje Svetice bila je zatvorena za promet.
“S obzirom da se protiv čelnika Dinama vodi više istraga za najveću pljačku u povijesti hrvatskog sporta, za svaki idući dan koji oni provedu na svojim funkcijama u Dinamu smatramo odgovornim trenutnu vlast (a i svaku buduću) i nadležno ministarstvo čija je sportska inspekcija imala i još uvijek ima zakonske ovlasti odstraniti taj karcinom iz našeg kluba,” poručili su BBB zatraživši raspuštanje svih tijela NK Dinamo od Uprave, Izvršnog i Nadzornog odbora.
Ministar Vedran Mornar nije dočekao navijače, ali je tijekom dana poručio kako je MZOS u okviru zakonskih ovlasti sportske inspekcije napravilo što je moglo. Mornar je naglasio kako navijači dolaze na krivu adresu.
“Sportska inspekcija napravila je sve što je u okviru njenih ovlasti i nadležnosti, a je li netko platio porez ili nije, to ne ulazi u nadležnost sportske inspekcije niti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, zaključuje Mornar. O mogućim zahtjevima  iz nadležnosti Ministarstva, kaže Mornar, uvijek je spreman na konstruktivni dijalog.
Oglasio se i Živi zid koji je javno podržao navijače Dinama u njihovim legitimnim zahtjevima da u klubu vrijedi pravilo “jedan član jedan glas” što do sada nije učinila niti jedna parlamentarna stranka.