Prosvjed u Zagrebu “Hrvatska mora bolje”

0
Foto: pixabay.com

Nastavljaju se konzultacije Vlade i sindikata u obrazovanju, ali i štrajk pa nastave nema u osnovnim i srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj. Sindikat najavljuju štrajk i tijekom ovog tjedna iako se paralelno vode pregovori.

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u 12.05 sati počinje prosvjed Hrvatska mora bolje na kojem će se obrazovnim sindikatima pridružiti članovi drugih sindikalnih središnjica.  Okupljanje počinje u 10 sati na Trgu Republike,  a sat kasnije povorka će se uputiti prema glavnom zagrebačkom trgu.  U Zagreb dolazi 200 autobusa s prosvjednicima.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, u čijem resoru sindikati obrazovanja štrajkaju gotovo mjesec dana, poručila je u nedjelju da su prostor za dogovor i rješenje od petka na stolu zbog čega je važno da svi ostanu smireni i argumentirani.

Od prvog dana krize imam jasan stav kako otvoreni dijalog, strategija suradnje i spremnost na zdrav kompromis nemaju alternativu, napisala je Divjak u nedjelju na svome Facebooku, dodavši da će svi biti na gubitku ako u prvi plan ne stave učenike zbog kojih su svi tu.