Protiv Rudeša prazan sjever Poljuda

0
Foto: Radio Dalmacija

Zbog izgreda navijača u Zaprešiću Hajduk će uz jednu utakmicu bez gledatelja na sjevernoj tribini platiti i 50 tisuća kuna. Nova kazna prijeti za zbivanja na utakmici s Goricom…

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer nakon provedenih postupaka donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 23. kola HT Prve lige.

Zbog paljenja pirotehničkih naprava, neprimjerenog skandiranja i isticanja transparenta s neprihvatljivim sadržajem među pripadnicima navijačke skupine Torcida na gostujućoj tribini na utakmici Inter Zaprešić-Hajduk, čime su opetovano napravljeni prekršaji iz članka 67. i 88. DP HNS-a, HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne utakmice bez gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 50.000 kuna. NK Inter-Zaprešić kao organizator utakmice kažnjen je novčanim iznosom od 5.000 kuna.

GNK Dinamo kažnjen je iznosom od 15.000 kuna zbog zapaljenih devet baklji od strane pripadnika navijačke skupine BBB na utakmici Lokomotiva-Dinamo dok NK Lokomotiva kao organizator mora platiti kaznu od 7.000 kuna.

Bruno Goda, igrač NK Slaven Belupo zbog isključenja na utakmici Osijek-Slaven Belupo (dvije opomene) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna.

I dalje je u proceduri disciplinski postupak protiv HNK Hajduk zbog prijava službenih osoba s utakmice 22. kola HT Prve lige Hajduk-Gorica, objavljeno je na službenom internet portalu HT Prve lige.

Prvu sljedeću domaću utakmicu Hajduk će igrati protiv Rudeša 16. ožujka. Tri tjedna kasnije na Poljud stiže Dinamo.