PU splitsko-dalmatinskoj predan Mobilni preventivni centar

0
Foto: mup.hr

U Splitu na Rivi u petak je potpisana darovnica i obavljena primopredaja Mobilnog preventivnog centra policije Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj za potrebe policije u području rada prevencije. Uspješna suradnja i partnerski odnos Ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske realizirana je tijekom punih osamnaest godina. Kroz ovo partnerstvo sustavno se gradilo i gradi jačanje kapaciteta hrvatske policije na svim poljima, bilo da je riječ o Interventnoj policiji, kriminalističkoj policiji, temeljnoj policiji, ali dakako i u području prevencije kriminaliteta.

Darovnicu je u ime Ministarstva unutarnjih poslova potpisao Jozo Šuker, zamjenik glavnog ravnatelja policije, a u ime Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke Andreass Backhoff, glavni ravnatelj interventnih snaga policije SR Njemačke koji se u svom izlaganju osvrnuo na dosadašnju uspješnu suradnju njemačke i hrvatske policije, te istakao kako će se ona nastaviti i u budućnosti.

Marko Srdarević, zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske u svom obraćanju je između ostalog istakao kako je današnji simbolični čin potpisivanja Darovnice temeljem kojeg se Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj od strane njemačke policije daruje Mobilni preventivni centar policije još je jedna potvrda čvrstog strateškog partnerstva između hrvatske i njemačke policije.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska dobila je Mobilni preventivni centar policije, u formi kombi vozila s pripadajućom audio video informatičkom i ostalom opremom, a koji će se funkcionalno koristiti u različitim oblicima preventivnog rada policije s građanima što će ukupno doprinijeti razvoju sustava prevencije u smislu kvalitetnije komunikacije i interakcije s građanima, odnosno stvaranju i izgradnji sigurnog okruženja te povećanja subjektivnog osjećaja sigurnosti građana, kao i osnaživanja njihovog samoozaštitnog ponašanja. Opremljen je s punom funkcionalnom pokretnom opremom u svrhu edukativnog i preventivnog rada policijskih službenika.

Ovom donacijom Policijska uprava splitsko-dalmatinska unaprijedit će svoj rad u provođenju preventivnih aktivnosti, akcija, projekata i programa. Ovaj Mobilni preventivni centar policije koristit će policajci svakodnevno u svom preventivnom radu, kako bi uvijek i u svakom trenutku bili dostupni na korist svojih građana.
Ovo prijevozno sredstvo nije samo mobilni kombi, već je opremljen svom suvremenom audio video i multimedijalnom opremom s ciljem uspješnog preventivnog i edukativnog rada policije na cijelom terenu.