Pukštas produljio ugovor

0

Rokas Pukštas danas je na Poljudu potpisao novi ugovor kojim je produžio vjernost Hajduku do ljeta 2027. godine.

Pukštas je rođen 25. kolovoza 2004. godine u Stillwateru u Oklahomi, a nogomet je počeo trenirati u Kansas Academy / Barca Academy u SAD-u. Na Poljud je stigao 2020. godine i od tada se razvijao kroz selekcije Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna”.

Do sada je odigrao ukupno 36 službenih utakmica za Hajduk, od čega je 29 puta bio u početnom sastavu. Pri tom je postigao sedam pogodaka uz četiri asistencije. U aktualnoj sezoni odigrao je devet utakmica u kojima se tri puta upisao u strijelce, a jednom je asistirao za pogodak.

Rokasova obitelj doputovala je iz SAD-a kako bi prisustvovala ovom velikom trenutku. Na Poljud su stigli njegov otac Mindaugas, majka Živile i sestra Gabija.

”Odličan je osjećaj produžiti ugovor s ovim velikim klubom. Drago mi je što je i moja obitelj danas tu sa mnom, stvarno je ovo velika čast. Sretan sam zbog novog ugovora, ali sada je vrijeme za nastaviti s radom i fokusirati se na naše ciljeve u ovoj sezoni. Svima nam je cilj osvojiti prvenstvo i dat ćemo sve od sebe da to i učinimo”, poručio je Pukštas.

”Rokas je u našu Akademiju stigao 2020. godine putem talent skautinga te je od tada postigao veliki napredak u svim segmentima nogometne igre. Posjeduje iznimne kvalitete i to je razlog zašto smo ga već u proljetnom dijelu 2022. godine priključili prvoj momčadi. Član je U-20 reprezentacije SAD-a te U-23 Olimpijske reprezentacije SAD-a. Prema svim pokazateljima radi se o vrlo kvalitetnom te još uvijek razvojnom i vrlo perspektivnom mladom igraču. Moderan je profil centralnog i ofenzivnog (box to box) veznog igrača koji pokazuje sklonost postizanju golova. Kod njega je vidljiva značajna progresija kvalitete igre, a proces adaptacije na seniorsku razinu bio je kratak zbog njegovih igračkih i mentalnih karakteristika”, istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.