Puljak: Danas neće biti konstituirano splitsko Gradsko vijeće

0
Foto: RD
Novoizabrani splitski gradonačelnik Ivica Puljak izjavio je  da danas  neće biti konstituirano Gradsko vijeće jer nije postignut dogovor o uspostavi većine koja bi u tom tijelu trebala imati 16 od ukupno 31 vijećnika.
“Konstituirajuća sjednica neće biti otkazna u ponedjeljak nego ćemo se svi skupiti i reći kao u ovom trenutku nemamo većinu za konstituiranje,” rekao nam  je Puljak ističući da se  dogovori u kojima sudjeluje pet političkih opcija nastavljaju.
U razgovorima o uspostavi većine u Gradskom vijeću sudjeluju Centar; Most; SDP; Možemo!, Nova ljevica i Pametno za Split i Dalmaciju, te Nezavisna lista Tomislaav Mamićaa, koje su na lokalnim izborima osvojile 18 vijećničkih mandata.

Puljak kaže da se još trebaju dogovoriti  oko nekih sitnijih stvari, poput načina predlaganja dnevnog reda za sjednice Gradskog vijeća, imenovanja ljudi u Nadzorne odbore i Upravna vijeća te predlaganja razvojnih projekata za Split.

Napomenuo je da su se s potencijalnim koalicijskim partnerima dogovorili oko niza drugih stvari te da u pregovorima nema napetosti niti povišenih tonova nego se razgovara civilizirano i u demokratskom duhu.
Puljak je objasnio da imaju mogućnost još dvaput u roku od po 30 dana konstituirati Gradsko vijeće u čemu će, vjeruje, uspjeti pa u Splitu neće trebati održati izvanredne izbore.