Puljiz osvojila broncu na EP-u do 23 godine

0
Foto: Hrvatski judo savez

Hrvatska džudašica Ana Viktorija Puljiz osvojila je brončano odličje na Europskom prvenstvu do 23 godine, koje je u petak započelo u njemačkom gradu Postdamu, a na kojem će sudjelovati 11 hrvatskih predstavnika u konkurenciji 310 džudašica i džudaša iz 37 država.

Puljiz je bila prva nositeljica turnira i zato je u prvom kolu bila slobodna.

U drugom kolu je pobijedila Španjolku Lauru Gomez Anotnu, a u četvrtfinalu bila bolja od Britanke Talum Keen.

U polufinalu je 21-godišnju članicu JK “Solin” pobijedila Bugarka Gabriela Dimitrova, da bi u borbi za broncu svladala Nizozemku Franku van der Salm.

– Na kraju dana jako sam sretna i zahvalna što imam još jednu medalju s Europskog prvenstva. Smatram da sam, gledajući cjelokupni dan, zadovoljna borbama. Polufinalne borbe mi je jako žao, jer sam propustila priliku koju sam trebala iskoristiti, ali drago mi je da sam nekako uspjela to ostaviti sa strane, ući hladne glave u borbu za treće mjesto i osvojiti tu brončanu medalju, izjavila je Puljiz.

Iako je cilj bio postavljen više, odličjem je zadovoljan i njen trener Dragan Crnov.

Još jedna europska medalja, 10 europska medalja za Anu Viktoriju i za mene kao trenera. Došli smo po zlato, očekivali smo zlato, no, minutu i pol loše borbe u polufinalu ju je koštalo. Kasnije se ‘Viki’ skoncentrirala i odradila opet odličnu borbu za treće mjesto i osvojila još jednu europsku medalju. To je pokazalo da smo na pravome putu, nastavljamo se dalje spremati za Grand Slam u Tokiju i Olimpijske igre u Parizu.

Osim Puljiz, u petak je u MBS Areni nastupilo još troje hrvatskih reprezentativaca, Nikola Zorotović (-66kg), Nina Simić i Katarina Krišto (-63kg), ali svi su zaustavljeni već u prvoj borbi.