Pušnik: Idemo na pobjedu!

0
Foto: Radio Dalmacija

Trener Hajduka Marijan Pušnik izjavio je uoči hrvatskog nogometnog derbija kako je Dinamo najbolja momčad u Hrvatskoj, ali i istakao kako će njegova momčad ići na pobjedu.

Dinamova utakmica s Juventusom u Ligi prvaka nema veze s ovom našom. To je neki drugi svijet, Juventus je jedan od najboljih klubova na svijetu. Naša će utakmica biti nešto drugo, nešto sasvim novo. Znam i za njihovog novog trenera Ivajla Peteva, moj igrač iz Dravograda Bezjak igrao je kod njega u Ludogorecu. Ali jedno je kako će Dinamo pod njegovim vodstvom igrati za par mjeseci, a drugo što može promijeniti u tri treninga. Neće biti puno promjena u Dinamovoj igri ni u sustavu, tražit će on tika-taka igru od noge do noge, ali to se ne može napraviti u kratko vrijeme, smatra Pušnik.

Dinamo je još uvijek najbolji hrvatski tim, ali to ne znači da Hajduk ne može pobijediti na Maksimiru. Tu nema puno filozofije. Nova utakmica, novih 11 na 11. Moji momci trebaju biti spremni na sve, ali sam im jučer na analizi rekao, kakav god da rezultat bude, a nadam se da će biti povoljan za nas, u ponedjeljak ćemo opet svi biti tu. Nije to životna utakmica i ne želim da je momci tako shvate. Vrlo je važna za naše navijače, za bodove i poredak na ljestvici jer imamo priliku pobjedom preskočiti Dinamo. Ali to je tek 11. kolo prvenstva koje će malo duže potrajati, dodao je Pušnik.

Nismo mi ni u Splitu, unatoč porazu 0:4, loše igrali protiv Dinama prvo poluvrijeme. Baš smo bili ravnopravan protivnik. A i sad smo, osim Hamze Barrya, oni isti koji smo bili i tada. Malo smo uigraniji, bolje smo fizički spremni, to stoji. Ali daleko je to još od onoga što ja očekujem od Hajduka. Ali na kraju je važno kako će se momčad u nedjelju postaviti, a to ne zavisi mnogo od mene nego od glava igrača. Uvijek igrači pobjeđuju, a trener gubi, to dobro znate, naglasio je trener Hajduka.

Ja uvijek idem na pobjedu i to ću prenijeti i na igrače. Navijači traže pobjedu i trebamo ići na tu pobjedu. Naravno, nikada je neću obećavati, to je sport i uvijek su moguća sva tri znaka. Nova utakmica, nova privilegija u derbiju da Hajduk dokaže da se diže. Treba poštivati Dinamo, povijest i statistiku, ali brojke su tu da se mijenjaju. A ja mislim da su momci u ovom trenutku spremni da dobiju tri boda tamo ako će dati sve od sebe i odigrati dobro. Dinamo je još uvijek aktualni prvak i pobjednik Kupa, najbolja momčad u Hrvatskoj, ali Hajduk se diže, imamo i mi svoje adute. Opasni smo u napadu, možemo puno trčati u sredini i ako će obrana odigrati svoje, onda je to to, zaključio je Pušnik.