Rađa nakon trijumfa Patriotsa: To je kao da gubiš 30 razlike u košarci uoči zadnje četvrtine

0

New England Patriotsi peti put su osvojili Super Bowl.U Houstonu su u produžetku pobijedili Atlanta Falconse 34-28.

Pedeset prvi Super Bowl prvi je u kojem je igran produžetak, i to nakon što je Atlanta u 3. četvrtini vodila 28-3, a u četvrtu četvrtinu ušla s prednošću 28-9. Na utakmici je bio i proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa koji je veliki navijač New Englanda.

“Ne znam uopće s čime bi usporedio ovakav preokret da to bude razumljivo našim ljudima koji manje prate ovaj sport. To je kao da u košarci gubiš 30 razlike na kraju treće četvrtine ili da zaostaješ 0:3 dvadesetak minuta do kraja nogometne utakmice. U jednom takvom finalu nadoknaditi takav zaostatak je zaista nevjerojatno”, kazao je za Radio Dalmaciju Dino Rađa.

Kakav je bila amtosfera na stadionu gdje su bili navijači Patriotsa ?

“Među navijačima iz Bostona dugo je amtosfera bila kao na sprovodu jer je utakmica išla u pravcu da nas Falconsi pometu kao što to nitko nije uradio zadnjih 20 godina. Kako se rezultat počeo mijenjati tako je odjednom nastalo totalno ludilo. Ljudi koji se i ne znaju su se počeliti grliti i ljubiti, pravi spektakl.”

Zbog čega toliko volite američki nogomet ?

“Generalno volim američke sportove zato što u njima nema lopovluka, nema namještanja utakmica i sve je čisto. U svakom sportu postoji Instant Replay (u američkom nogometu je prvi uveden) tako da su greške svedene na minimum. A američki nogomet sam po sebi je muški sport koji jednostavno ne dozvoljava “curicama” da igraju. Brutalan je i tu treba znati opstati. Pravi gladijatorski sport”, na kraju će legendarni Dino Rađa.