Rađa o Draženu Petroviću: Pobjednik iznad svega!

0

Košarkaš Dino Rađa je objavio tekst na dan pogibije Dražena Petrovića.

Teško je napisat nešto o Draženu šta već nije bilo napisano. Ipak nakon gledanja Last dance moran napravit usporedbu. Neću pričat o igračkim kvalitetama jer to u ovoj situaciji nije ni bitno. Samo glava. Sve šta je u Jordanovoj glavi to je bilo i u Draženovoj. Identično.

Zato i je bija to šta je bija. Pobjednik iznad svega. Gubile su se utakmice tu i tamo, prvenstva i titule ali glava je bila ta koja nije dozvoljavala predaju i koja je gurala bez kompromisa naprid. Od njega je i moja glava naučila puno i kopirala nesvjesno. Ko je tada ima pojma o bilo čemu.

I sad za potvrdu svega jedna situacija koju malo ko zna. Zadnja utakmica Draženova protiv Slovenije u Poljskoj. Totalno nebitna jer smo igrali finale kvalifikacija a prva tri idu na EP. Znači utakmica za ništa. Niko nije ni triba igrat. Međutim to za njega nije nikad bila opcija. I naravno da se pri kraju utakmice koju smo izgubili nas dva popičkarmo iz pizdarije. Ko kome nije doda, ko nije zagradija. On meni mater, ja njemu i nema više tona. I onda sutradan taj nesritni put.

Ranom zorom sidimo on, ja i Stojko za istin stolon i pijemo kavu. Kaže on Stojku da mi reče da san idiot a ja opet isto tako priko Stojka njemu. Nema veze šta igras, važno ili ne, uvik si mora bit na sto posto. Zato i je bija veliki vođa.’