Radio Dalmacija i „Anđeli“: Slatka tradicija druženja

0

U životu djece, nema ništa bolje od blagdana. Još kad k tome dodaš i slatkiše na Svetog Nikolu  – sreći nema kraja.

To vrlo dobro zna i naša ekipa Radio Dalmacije, koja je slatkiše i voće tradicionalno podijelila sa štićenicima splitske Udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju „Anđeli“. Voditelji i producenti i ove su godine došli u pratnji Djeda Božićnjaka kojem se djeca  razvesele, pa je jutro proteklo u pjesmi i zajedničkom druženju ispred prostorija Udruge.

Naša djeca, bez obzira što ljudi imaju predodžbu da oni ne razumiju puno, najviše razumiju Djeda Božićnjaka i Svetog Nikolu, stvarno budu presretni i uzbuđeni kako ste mogli sami i vidjeti. Mi smo im rekli da dođu danas malo ranije,  oni su imali tisuću pitanja dok niste došli. Sad će oni pričati o ovome barem do Božića. – rekla je Anka Bikić, edukatorica Udruge Anđeli.

Kakva je bila godina za Udrugu?

Imali smo nekih financijskih problema, ali to se ispravilo i nama je od 2020-e krenulo nabolje. Sretni smo i ponosni što smo dobili europski projekt što nam je uvelike olakšalo rad i financije. Konačno su se pokrenula pitanja, kako prostora našeg za Udrugu, tako se i konačno, nakon 12 godina pokrenuo s mrtve točke i projekt velikog regionalnog centra u Dugopolju koji neće služiti samo Anđelima, već i svoj djeci i osoba s invaliditetom i s teškoćama u razvoju; zaključila je Anka.

Naša Edita Lučić Jelić posebno gušta u posjeti svake godine:

Ovom se danu na radiju svi posebno veselimo. Djeca „Anđeli“ naša su najdraža publika i veliki prijatelji. Trebate vidjeti reakciju kada se bliži dan posjete „Anđelima“. Svi se uključe u pakiranje slatkiša i voća, svi bi voljeli ići.

Do idućeg darivanja  više fotografija s druženja pogledajte na našem Facebooku i Instagramu, kao i FB profilu Udruge Anđeli. Ako na bilo kakav način i vi želite pomoći  radu Udruge „Anđeli“ možete to učiniti kontakom ili posjetom uredu Udruge na adresi Šibenska 33, Split.