Slavimo 20. rođendan

0
Foto: Radio Dalmacija

Bilo je to 19. listopada 1995. godine. Točno u podne prva riječ izgovorena je u eteru Radio Dalmacije. I od tad ne prestajemo pričati… a ni svirati. Dvadeset godina je puno. Puno uspomena, životnih promjena, albumi sretnih slika, albumi tužnih i sve smo ih zajedno punili, vi i mi zajedno. Vi ste ti kojima treba čestitati ovih dvadeset godina.

Hvala vam što ste nam dali da budemo vaša pozadina dok radite,da sviramo na vašim feštama na kojima ste slavili sve vama važno. Hvala vam što ste nam dali priliku da vas nasmijemo kad ste bili tužni, što ste živjeli svoj život s nama. Hvala što nam vjerujete već dva desetljeća. U zadnjih dvadeset godina odsvirali smo gotovo tri milijuna pjesma, ispričali milijune i milijune informacija, riješili i odgovorili na tisuće vaših pitanja. A tek smo počeli 🙂

Rođendanski koncerti diljem Dalmacije

Kad smo razmišljali što napraviti za rođendansku feštu, što vam dati, kako najbolje zahvaliti, zaključak je bio jednostavan – niti jedna dobra fešta nije dobra ako nema glazbe! E, a tu smo doma. Da bi svima poklonili jednako pažnje i vremena odlučili smo otići u svaku županiju i svakoj pokloniti po jedan dobar koncert. Zato, imamo plan druženja za cijeli listopad.

Na prvom slavljeničkom koncertu Radio Dalmacije u Dubrovniku, 03. listopada grupa Silente održala je zaista nezaboravan koncert ispred crkve sv. Vlaha na Stradunu. Izveli su svoje najveće hitove, a u zaraznim ritmovima uživalo se puna dva sata. Za mnogobrojnu publiku dubrovački Stradun bio je premalen, a grupa Silente može se pohvaliti još jednim provodom za pamćenje.

Fotogaleriju i video s koncerta u Dubrovniku pogledajte OVDJE.

U Šibeniku smo na Tvrđavi Sv. Mihovila gdje su nam svirali Oliver Dragojević i Dupini. Legendarni vokal hrvatske scene preko dva sata je izvodio svoje najveće hitove i oduševio publiku.

Fotogaleriju s koncerta u Šibeniku pogledajte OVDJE.

Fantastičnom atmosferom na trećem slavljeničkom koncertu u Zadru, Radio Dalmacija je još jednom zahvalila svojim slušateljima na 20 godina vjernosti. U zadarskom klubu “Arsenal” nastupio je Petar Grašo uz specijalnog gosta Tončija Huljića

Petar Grašo, odsvirao je retrospektivu svojih omiljenih pjesama i još jednom pokazao zašto je miljenik publike već 20 godina, a mnogobrojnu publiku oduševio je i Tonći Huljić sa svojim zaraznim hitovima.

Fotogaleriju s koncerta u Zadru pogledajte OVDJE.

Kraj turneje je u Splitu, na splitskoj rivi 23. listopada, u 20:00 sati. Za ovo veliko finale okupili smo najbolju moguću ekipu: Alen Nižetić, Giuliano, klapa Cambi Kaštel Kambelovac, klapa Rišpet, Magazin, Danijela, Neno Belan, Tonči i Madre Badessa, Jole i Jelena Rozga.

Svi posjetitelji koncerta na splitskoj rivi moći će se učlaniti u Hajduk, a pored toga oko 21.00 sat nas očekuje i veliki vatromet!

Dalmacijo, vidimo se!