RADIO DALMACIJA UZ ‘ANĐELE’: OD DONACIJE DO POKLONA ZA SV. LUCU

0

U povodu blagdana Sv. Luce koja tradicionalno djecu dariva slatkišima i voćem, naša ekipa posjetila je „Anđele“ –  štićenike splitske Udruge roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju.

Prekrasno vrijeme i slatkiši privukli su djecu u park pokraj Udruge, gdje smo ih mi iznenadili kao i Djedica koji im je uz osmijeh podijelio sve slatkiše.

Ovakvi trenutci popravljaju gorak okus godine za nama, rekla je predsjednica Udruge „Anđeli“ Dijana Aničić:

„Kada pogledam unazad s odmakom, otužna je cijela situacija, međutim, sve je lakše kad se nasmijemo, treba dijeliti osmijeh po svijetu. Bez obzira nosimo li maske, on se vidi. Osmijeh je ono što nam vraća toplinu, on nam pomaže da zadržimo čiste glave, da ostanemo normalni u ovoj situaciji.  Ostajemo bez zagrljaja i topline, ali nam osmijeh ne mogu ukrasti.“

Otkrila je i koliko pandemija koronavirusa utječe na sve njih.

„Naravno da je pandemija utjecala na nas, ostajemo bez dosta djelatnika. Pojavi se temperatura i odmah se mora u izolaciju. U cijeloj situaciji ne pati samo djelatnik već i obitelj i djeca koja su na skrbi. Ali ne damo se i dalje se snalazimo.“

Ovu godinu smo mi na Dalmaciji, umjesto poklona poslovnim partnerima, sredstva darovali upravo njima. „Anđeli“ su tu ljubav i  uzvratili – prekrasnim kuglicama za bor koje su sami izradili.

„Mi smo presretni, jer djeca imaju doživljaj Božića. Mi odrasli ćemo preživjeti sve ove nenormalne mjere i sve ostalo, ali njima ovo znači, jer oni su djeca i ne razumiju što se događa oko nas. Sretan sam što se ljudi nisu oglušili, što koliko- toliko ima donacija, iako je vrijeme teško za svih“, poručio je terapeut Udruge Goran.

Udruga „Anđeli“ je na poseban način uljepšala prosinac, ne samo nama na radiju, već i njihovim poslovnim partnerima. Kuglice koje su izradili prekrasan su poklon za blagdane, kao i podsjetnik da smo uvijek tu jedni za druge.

Prisjetimo se zajedno što je važno u životu – i pomozimo jedni drugima.

Ako osjećate potrebu da na bilo koji način pomognete radu udruge „Anđeli“ možete to učiniti kontaktom ili posjetom uredu Udruge na adresi Šibenska 33, Split.