Radman opozvao sporne anekse ugovora na HRT-u

0
Foto: hr.wikipedia.org

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u petak je opozvao sve sporne anekse ugovora kojima su rukovoditeljima i nekim urednicima HRT-a navodno povećane plaće i otpremnine od 600.000 do milijun kuna u slučaju otkaza, a zaposlenici koji su primili te ugovore potvrdili da će ih vratiti početkom tjedna.

Ravnateljstvo HRT-a izvijestilo je Nadzorni odbor da ti ugovori dosad nisu imali niti će imati pravne i materijalne posljedice za HRT. Nadzorni odbor, pak, upozorava da će, ukoliko bude bilo kakve štete primjenom opozvanih ugovora, prozvati svakog člana ravnateljstva na moguću regresnu i solidarnu odgovornost ako se šteta za HRT ipak dogodi.

Radman nije htio komentirati odluku Nadzornog odbora kojom je pokrenut postupak njegova razrješenja, ali su iz HRT-ove službe za odnosu za javnošću odgovorili kako nisu točni medijski napisi da su sporni aneksi ugovori zaposlenicima HRT-a opozvani pod pritiskom javnosti. Kako su informacije o opozvanim ugovorima u javnost dospjele nezakonito i zlonamjerno Hrvatska radiotelevizija učinit će sve da se za učinjeno utvrde sve okolnosti i da se utvrdi odgovornost mjerodavnih, ali i zaštite interesi Hrvatske radiotelevizije od manipulacija ovim događajem u javnosti, stoji u HRT-ovu priopćenju.

S HRT-a poručuju i da je u tijeku revidiranje svih ugovora o radu i njihovo usklađivanje s važećim Zakonom o radu, Pravilnikom o radu te rasporedima radnika HRT-a. (Hina)