Radovi na Ružmarinu uskoro završeni

0

Privode se kraju radovi na gradilištu novog vrtićkog objekta u Splitu, nadograđenom dijelu vrtića Ružmarin na Trsteniku. U tijeku su završni radovi i priprema za tehnički pregled objekta, a paralelno se priprema i opremanje, kako bi ovog proljeća u vrtić uselili prvi splitski mališani. Istina, epidemija koronavirusa izmijenila je prvotni plan o stavljanju u funkciju novih kapaciteta već krajem prošle godine.

No, radovi koje izvodi tvrtka Tromont, uz stručni nadzor tvrtke Raster d.o.o., privode se kraju kako bi ova investicija Grada vrijedna 20 milijuna kuna što prije otvorila vrata djeci.

Rekonstrukcijom postojeće zgrade vrtića i dogradnjom osiguralo se šest novih prostorija za rad s djecom, a rekonstrukcijom postojeće kuhinje kapacitet je povećan na 1000 obroka. To će ujedno biti i centralna kuhinja za sve vrtiće u sastavu gradske ustanove DV Cvit Mediterana. Također, električna energija zamijenjena je plinom kao energetski učinkovitijom i ekonomičnijom opcijom. Dogradnjom su stvoreni uvjeti i za smještaj uprave ustanove DV Cvit Mediterana u čijem je sastavu i DV Ružmarin.

Na taj način u skoroj budućnosti mreža gradskih vrtića bit će proširena za stotinjak novih mjesta za smještaj djece u jaslice i vrtić, a daljnji trend ulaganja u vrtićku infrastrukturu bit će nastavljen.

Prva proširenja ostvarena su otvaranjem DV Maslina u sklopu ustanove DV Radost na Kili s početkom prošle pedagoške godine, slijede novi kapaciteti u dograđenom objektu DV Ružmarin na Trsteniku, a Grad Split u pripremi je projektiranja i ishođenja potrebne dokumentacije za gradnju dječjeg vrtića na Pujankama, za što su osigurana sredstva u proračunu 2021. godine – najavio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara, a prilikom obilaska novog objekta na Trsteniku posebno zahvalio odgajateljicama i upravi Vrtića Cvit Mediterana koji unatoč tome što im se radovi već godinu dana izvode praktički “u kući“, neometano provode svoje programe i čuvaju splitske mališane.