Ranjeni pravnik đakovačkog Centra za socijalnu skrb u kritičnom stanju

0
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Teško ozlijeđeni pravnik đakovačkog Centra za socijalnu skrb  (35) u kritičnom je stanju i liječnici se bore za njegov život, potvrđeno je iz osječke bolnice.

61-godišnji muškarac koji je ubio socijalnu radnicu i teško ozlijedio pravnika, uhićen je sinoć u polju kraj Đakova nakon 8 sati bijega i policijske potrage.

Socijalni radnici iz čitave Hrvatske preko društvenih mreža dogovorili su da će danas na posao doći u crnini te će u 12.10.h zapaliti svijeće pred Centrima za socijalnu skrb i minutom šutnje obilježiti tragediju a ujedno će upozoriti na težak položaj u kojemu se nalaze. Okupljanje će se dogoditi i pred  resornim Ministarstvom. Očekuje se i proglašenje dana žalosti.

Ministrica socijalne skrbi Nada Murganić potvrdila je da će u svim Centrima za socijalnu skrb u državi sljedeća dva dana biti uspostavljena samo nužna dežurstva, dok se ne obavi reorganizacija nakon jučerašnjeg napada u Đakovu. Najavila je pokretanje procedure da djelatnici u sustavu socijalne skrbi dobiju status službene osobe.