Real Madrid osvojio Ligu prvaka, utakmica kasnila zbog kaosa na ulazima u stadion

0
Foto: uefa.com

Real Madrid je rekordni 14. put prvak Europe, a peti put otkako je u klub prije 10 godina iz Tottenhama doveden Luka Modrić. Kapetan Vatrenih proveo je na terenu 89 minuta.

Real je u Saint-Denisu pored Pariza svladao Liverpool s 1:0 golom Viniciusa u 59. minuti. Najbolji pojedinac utakmice bio je vratar Reala Courtois. Liverpool je imao 23 udarca, devet unutar okvira gola, Real samo četiri i tek jedan unutar okvira, onaj pobjednički.

Ovo je deseta godina zaredom da netko od hrvatskih nogometaša osvaja Ligu prvaka. Ukupno je 11 hrvatskih nogometaša osvajalo naslov prvaka Europe, svi u posljednjih 30 godina. Modrić je sada sam na prvom mjestu vječne liste s pet trofeja, Mateo Kovačić ima četiri, Dario Šimić dva, a po jedan Alen Bokšić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Igor Bišćan, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren i Ivan Perišić.

Početak finala kasnio je 37 minuta zbog problema s ulaskom navijača na stadion. Naime, navijači s ulaznicama satima su čekali u velikim redovima. Neki su preskakali ograde kako bi ušli na stadion. Policija je upotrebljavala suzavac kako bi ih spriječila da na silu uđu na stadion. Zbog gužvi je i autobus s nogometašima Liverpoola kasnio 20-ak minuta te se morao probijati između tisuća navijača koji su čekali ulaz.

UEFA za nastalu situaciju krivi navijače koji su kasno počeli dolaziti na stadion, ali mediji javljaju da se radi o opasnom propustu organizatora.