Rezultati akcije ’24 sata brzina’

0
Foto: PU splitsko-dalmatinska

U protekla 24 sata (od 15.srpnja u 06:00 sati do 16.srpnja u 06:00 sati) na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena je ciljana preventivno-represivna akcija naziva „24 sata brzina“, obzirom da je brzina jedan od četiri faktora rizika i najčešći je uzrok prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Tijekom akcije policijski službenici su na području Splitsko-dalmatinske županije obavili kontrolu 494 vozila i vozača, te su ukupno utvrdili i sankcionirali 397 prekršaja.

Od ukupnog broja utvrđenih prekršaja, utvrđeno je i sankcionirano 338 prekršaja vezanih uz nepropisnu brzinu (u naseljenom mjestu 288 prekršaja, izvan naseljenog mjesta 50 prekršaja). Od ostalih prekršaja utvrđeno je i sankcionirano dva prekršaja vezanih uz alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa -8, korištenje mobitela tijekom vožnje -4, nekorištenje zaštitne kacige – 7, nepropisno pretjecanje – 13, crveno svjetlo-1.

U protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske evidentirane su četiri prometne nesreće.

Apeliraju još jednom na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, zakonske odredbe i ograničenja, te da se ponašaju savjesno i odgovorno jer na taj način čuvaju svoj život i živote drugih.