Rihanna sutra slavi 31. rođendan

0

Rihanna Fenty 20. veljače slavi svoj 31. rođendan! Pjevačica je rođena na Barbadosu u siromašnoj obitelji. Otac, porijeklom Irac, bio je alkoholičar i ovisnik o drogama, a majka doseljenica iz Gvajane. Odrasla je u kolibici s dva brata, trpeći očevo zlostavljanje do rastave roditelja, kad je imala 14 godina.

Sreća joj se osmjehnula kad je kao petnaestogodišnjakinja pobijedila na školskom izboru za miss. Tim povodom zapjevala je pjesmu Hero Mariah Carey. Od tada je Rihanna svoj život posvetila glazbi. Prijavila se na audiciju gdje ju je zapazio američki glazbeni producent Evan Rogers. Snimili su demo verziju pjesme Pon de Replay koja joj je otvorila vrata slave.

Danas je jedna od najpopularnijih pjevačica na svijetu i iza sebe ima milijune prodanih albuma. Osvojila je brojne nagrade među kojima su najvažnije: World Music Awards kao najprodavaniji ženski pop izvođač i najbolji ženski soul/R&B izvođač te American Music Award za najboljeg ženskog pop/rock izvođača.

Svjetsku slavu postigla je 2007. godine singlom Umbrella, koji je nastao u suradnji s Jay-Zijem. Najpopularnija izreka vezana uz pjevačicu je upravo ona Jay-Zija: Trebale su mi dvije minute da shvatim da je ona rođena zvijezda.

U ljubavnom životu pjevačica je imala brojne burne veze. Najviše negodovanja javnosti donijela joj je veza s Chrisom Brownom. Vezu su dugo držali u tajnosti, a kad su je konačno potvrdili, Chris je uhićen zato što ju je pretukao. Nekoliko godina od ovog incidenta, par je opet bio skupa, ali su 2013. godine zauvijek prekinuli. Rihanna je trenutno u vezi s Hassanom Jamellom, sinom automobilskog mogula.