Rijeka-Hajduk na Rujevici

0
Foto: Radio Dalmacija

Jadranski nogometni derbi Rijeka-Hajduk u sklopu 24. kola Hrvatske nogometne lige igra se u subotu od 17 sati na Rujevici.

Imali smo jako intenzivan tjedan što se tiče analize protivnika i rada na terenu. Zbog kišovitog vremena i teškog terena danak je platilo zdravlje. Otpali su Bencun i Tudor, Sušić odrađuje crveni karton pa smo oslabljeni u ofanzivnom dijelu te smo primorani neke stvari preokrenuti. Moramo biti disciplinirani i organizirani, odigrati taktički jako mudro. Očekuje nas neizvjesna i teška borba znajući da je Rijeka u defanzivnoj organizaciji besprijekorna, s jako malo primljenih golova. U napadu imaju igrače vrlo jake individualne klase, čeka nas zbilja teška utakmica, rekao je trener Hajduka Damir Burić, koji ipak ne bi unaprijed prihvatio 0:0 kao konačni rezultat.

Prije svega će nas zadovoljiti dobar pristup, dobra organizacija i dobra igra naše momčadi. O rezultatu možemo pričati nakon utakmice. Najvažnije nam je kakav ćemo duh pokazati. Budemo li igrali organizirano i kvalitetno, i rezultat će biti povoljan za nas, smatra Burić. Ključno je pitanje kako zaustaviti Marina Tomasova, najboljeg pojedinca u pobjedi Rijeke na Poljudu s 3:0. Tomasov je uvijek neuhvatljiv, on je stalno među najboljim pojedincima Rijeke. Vrlo je opasan, jako kvalitetan u završnici. Sve utakmice u posljednje vrijeme odigrao je na visokom nivou. I protiv Dinama je imao jako neugodnih situacija 1 na 1 gdje je uz malo sreće moglo i bolje završiti za Rijeku. Tomasov je igrač prevage, ali znamo kako ćemo se nositi s tim, zaključio je Burić.