Rišpetovci, Belan, Kondža i Jole oduševili Gripe

0

Pred prepunom velikom dvoranom na splitskim Gripama, Rišpet i gosti više od tri sata su pjevali najveće hitove bogate karijere, ali i kultne dalmatinske pjesme koje su obilježile generacije.

Pero Kozomara, osnivač i skladatelj Rišpeta, bio je razgaljen nakon najvećeg koncerta koji je Rišpet održao pod Marjanom još od kada je, prije četiri godine, napunio Spaladium arenu:

Kakva večer! Moram reći da kultne Gripe zaista imaju posebnu energiju i kad se s njom sljubi ovako fenomenalna publika, rezultat je večer za pamćenje. Puni smo emocija i imam potrebu od srca  zahvaliti svima koji su od početka do kraja koncerta pivali s nama kao i našim dragim gostima što su uveličali ovu noć u kojoj smo pismom slavili žene. Svugdi je lipo, ali doma je najlipše!”

Euforična atmosfera obilježila je divnu splitsku noć, a publiku je posebno raznježio omage Oliveru Dragojeviću kada je, uglas s legendarnom klapom, otpjevala Cesaricu:

Dugo smo priželjkivali da se ponovi koncert u Splitu, radili smo dosta na organizaciji i naša vjerna publika nas je počastila time što je ispunila dvoranu .Pivali smo i veseli se zajedno uz naše najljepše ljubavne pjesme . Zadovoljni, ispunjeni i sretni smo završili, nakon skoro tri sata programa i mislim da će nam svima koncert ostat u divnoj kolektivnoj memoriji“. – rekao je na kraju večeri solist i pjevač Ivo Amulić.

Dugogodišnji prijatelj Rišpeta i kralj zabave u Hrvata Jole prodrmao je Gripe hitovima „Duša od papira“, „Nosi mi se bijela boja“ i „Maksimalno“ pa zaključio kako je Rišpet najbolji poklon za Dan žena:

Kakav bi svijet bio bez žena? Nula/zero! Od srca čestitam svim ženama njihov dan! Cilu godinu budite nasmijane, jer onda smo i mi dobre volje!“

Publika je velikim aplauzom pozdravila najvećeg domaćeg kantautora Nenu Belana koji je nasmijao sve rekavši kako je lijepo biti među dječacima:

Ja i Kozomara smo 45 godina zajedno, mi smo prijatelji prije svih karijera, nismo znali di će nas život odnit. On je živio di i moj kum i sva trojica smo obožavali klapsko pivanje, di bi se god vidili u portunu ili negdi drugo mi bi krenili klapsko pivanje. Bili smo mladi i ludi za klapama i njemu je to obilježilo cili život, ali i meni.“

Dama među mušketirima bila je, jedna i jedina, kraljica zabavne glazbe, Zorica Kondža, koja se svakom žanru prilagođava s lakoćom:

Ja i Ivo se znamo od samih početaka naših karijera. On je sad u Rišpetu, mi smo snimili duet „Pružimo nam šansu“ i baš mi je drago da sam ja tu. Gripe su pune i ljudi pivaju, to ja najbitnije. Sve skupa izgleda kao nekakva svečanost, a svečanost je svaki put kad je dobra glazba u pitanju.“

A cijela je večer zaista bila svečanost! Slavile su se žene, slavila se pjesma i Dalmacija, a iznad svega, slavili su se ljubav i prijateljstvo, uz obećanje kako se na sljedeći koncert Rišpeta i prijatelja neće morati čekati nove četiri godine.