RNK Split bez licence, ostali Dalmatinci prošli

0

Hrvatski nogometni savez završio je Središnji postupak licenciranja klubova za sljedeću sezonu. Dugopolje, Solin, Šibenik i Zadar su u žalbenom postupku dobili drugoligašku licencu, a bez nje je ostao RNK Split koji je trebao igrati kvalifikacije s Hrvatskim dragovoljcem.

Istra 1961, Lokomotiva, Rudeš i Varaždin dobili su prvoligašku licencu u žalbenom postupku dok su Dinamo, Hajduk, Gorica, Inter Zaprešić, Osijek, Rijeka i Slaven licencu dobili još prije mjesec dana. Tako će Istra 1961 i Varaždin igrati kvalifikacije za popunu Prve lige. Uz Dinamo, Hajduk, Inter Zaprešić, Osijek, Rijeku i Slaven UEFA licencu je dobila i Lokomotiva.

Dalmatinski drugoligaši Dugopolje, Solin i Šibenik su u žalbenom postupku dobili licencu, kao i Zadar koji se iz Treće vraća u Drugu ligu. Druga momčad Hajduka licencu je dobila prije mjesec dana. Bez licence je ostao RNK Split koji je trebao igrati kvalifikacije s Hrvatskim dragovoljcem.

U prvostupanjskom postupku prije mjesec dana licencu za 2. HNL dobili su uz Hajduk 2 još Dinamo 2, Osijek 2, Lučko i Sesvete, a u žalbenom postupku uz četiri dalmatinska kluba Hrvatski dragovoljac, Kustošija, Novigrad, te dojučerašnji trećeligaši BSK (Bijelo Brdo), Međimurje i Zagreb. Pridružit će im se poraženi iz prvoligaških kvalifikacija, Istra 1961 ili Varaždin. Sljedeće sezone će Druga HNL imati 16 umjesto 12 klubova.