RNK Split počeo pripreme za proljeće

0
Foto: RNK Split

RNK Split počeo je pripreme za proljetnu polusezonu. Trener Vjekoslav Lokica obavio je prozivku na koju su se javila 22 igrača, dok su petorica opravdano izostali i priključit će se treninzima u ponedjeljak.

Na prozivku su stigli:

Vratari – Tomislav Duka, Luka Kukić, Ante Topić

Braniči – Frane Maglica, Božo Mikulić, Alem Merajić, Ivan Anton Vasilj, Mateo Baturina

Vezni igrači – Kristijan Jakić, Ivan Jukić, Domagoj Boljat, Luka Kapetanović, Luka Grubišić, Toni Grković, Marin Roglić

Napadači – Ivan Pešić, Antonio Samac, Ivan Tomičić

Još četvorica igrača nalaze se na probi, a iz opravdanih razloga nisu došli Amer Dupovac, Miloš Vidović, Marko Pavlovski, Sandro Ugrina i Josip Jurendić.

Pripreme smo ciljano počeli dva dana prije nego što smo planirali kako bismo vidjeli gdje smo i što nam još treba. Odazvali su se svi igrači koji su bili planirani. Ugrina zbog nevremena nije mogao stići na vrijeme, Pavlovski i Vidović su dobili dodatni dan odmora zbog pravoslavnog Božića, Dupovac, koji se nedavno oženio, ima temperaturu, a Jurendić se ženi večeras. Svi ostali su tu, uključujući prinove Kapetanovića i Tomičića. Napustili su nas Fuštar i Špehar, neki su igrači na probi ali ni zbog njih ni zbog nas ne bih iznosio njihova imena. Plan je odigrati dvije utakmice prije odlaska u Tursku, protivnici će biti premijerligaš BiH Metalleghe-BSI Jajce i naš izuzetno kvalitetni drugoligaš Solin. Nakon toga idemo u Tursku gdje ćemo udariti glazuru, a povratak je predviđen tjedan dana prije utakmice s Hajdukom koja je na rasporedu 19. veljače. Pokušat ćemo angažirati jednog ili dva stopera, možda i jednog napadača i jednog veznog igrača. Cilj je apsolutno ostanak u ligi, isto tako afirmacija još nekih mladih igrača, a neke smo već i afirmirali poput Mikulića i Jakića. Priliku su dobivali i Grubišić i Roglić. Bit će interesantno vidjeti i nastupe Duke i Pešića koji su atraktivni za prodaju, rekao je trener Splita Vjekoslav Lokica.