Roland Garros: Čilić na kvalifikanta

0

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u prvom će kolu Roland Garrosa igrati protiv jednog od tenisača koji mjesto u glavnom ždrijebu zasluže kroz kvalifikacije.

Čilić je, nakon otkaza Rogera Federera, postavljen za 10. nositelja turnira. Ivo Karlović je 27. nositelj, a ždrijeb u Parizu mu je za prvog protivnika dodijelio španjolskog veterana Alberta Montanesa. S Karlovićevih 37 i Montanesovih 35, bit će to najstariji dvoboj prvog kola, a vjerovatno i cijelog turnira – njih dvojica ukupno imaju 72 godine! Borna Ćorić igrat će s američkim teenagerom Taylorom Fritzom (jedan od najmlađih dvoboja – njih dvojica zajedno imaju 37 godina), a još jedan dvoboj tenisača koji su zašli u četvrto desetljeće života ponudit će Ivan Dodig (31 godina) i Rus Mihail Južni (33).

Najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni u prvom će se kolu sastati s jednom od tenisačica koje prođu kvalifikacije. Ana Konjuh igrat će s naturaliziranom Australkom Arinom Rodionovom, mlađom sestrom poznatije Anastazije. Najmanje sreće sa ždrijebom imala je Donna Vekić koju na startu očekuje dvoboj s 15. nositeljicom, Amerikankom Madison Keys.