Rukometašice protiv Slovenije

0
Foto: facebook.com/HrvatskaZenskaRukometnaReprezentacija

Hrvatske rukometašice započinju s nastupima u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo u Švedskoj 2016. godine.

U skupini se još nalaze Slovenija, Crna Gora i Makedonija. Slovenke su prvi protivnik izabranicama Gorana Mrđena večeras (srijeda) u 19 sati u Umagu. U drugom kolu u subotu naše djevojke čeka ogled s Makedonijom u Skoplju.

-Slovenija imaju jako dobru ekipu. Preuzeo ih je Uroš Bregar, mislim da će on to dobro posložiti i sigurno je da nam neće nam biti lako. U sastavu nema dosta cura iz moje generacije, pomladili smo se ali bez obzira na sve vjerujem u uspjeh. Nakon Umaga idemo u Skoplje na ogled s Makedonijom koja je autsajder skupine i bilo bi idealno otvoriti kvalifikacija s dvije pobjede, izjavila je glavna igračica naše reprezentacije Andrea Penezić.

Veliki problem za izbornika Mrđena su ozljede prve dvije vratarke Grubišić i Žderić.

-Bez obzira na sve moramo dobiti Sloveniju i Makedoniju. Imamo novih igračica, napravili smo jedan dugoročniji plan, jednostavno moramo misliti i na budućnost. Penezić, Kožnjak, Bašić moraju povući, ostale igračice to moraju popratiti. Slovenija je dobra ekipa, puno igračice je u vrhunskim klubovima ali smo domaćini i to je svkako prednost, rekao je izbornik Goran Mrđen.

Dvije najbolje reprezentacije iz skupine izboriti će nastup na Euru u Švedskoj.