Rukometni klasik u Areni Zagreb: Hrvatska-Francuska

0
Foto: Hrvatski rukometni savez

Hrvatska i Francuska zaključit će u 20.30 u Areni Zagreb drugu fazu Europskog prvenstva rukometaša. Prethodno se u 18.15 sastaju Švedska i Norveška, pa će i Hrvatska i Francuska znati što im treba za polufinale.

Najbolje bi bilo da se ne vraćamo u prošlost i u prvi dio turnira. Dobro smo trenirali i nakon Norveške smo zadovoljni vratarima. Odradili smo taktičku pripremu i vratari bi, kao i cijela momčad, trebali biti optimalni za utakmicu protiv Francuza. Francuska je zadnjih deset godina u vrhu, izgleda moćno i impresivno. Ima kvalitetan napad i mogu igrati i brz i spor rukomet. Pred nama je vrlo zahtjevna utakmica. Što se tiče njihovog vratara, Gerrard nije iznenađenje. Bio je dugo u sjeni Omeyera, ali nije samo on tu. I drugi vratar im je vrlo dobar. Francuzi su pokriveni na svim pozicijama i ne treba nikoga izdvajati. Mi se za svakog protivnika posebno pripremamo i naš zadatak kao trenera je to da detektiramo sve slabe točke protivnika i iskoristimo ih, a hoćemo li uspjeti, to ćemo vidjeti, rekao je trener vratara hrvatske reprezentacije Vlado Šola.

Ima nešto u tim utakmicama s Francuskom. To su uvijek posebni susreti. Iako Francuzi ne pridaju posebnu važnost utakmicama, i u svaku ulaze na glavu i idu po pobjedu, čini mi se da uvijek imaju motiv više kada igraju protiv nas. Vjerujem da će tako biti i ovaj put. Zadovoljan sam dosadašnjom igrom, ali uvijek može bolje i više. Bitno je izvući greške koje smo radili kao podjedinici i kao momčad te ih analizirati i ispraviti. Prije Europskog prvenstva smo govorili da obrana treba biti naš forte. Ako je opet odigramo kako treba, onda će biti dobro. Postižemo sve više lakih golova, i to nešto govori, najavio je reprezentativac Luka Stepančić.