Rukometni savez: Zastoj liga do sredine svibnja

0
Foto: hrs

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS-a), na svojoj redovitoj 9. sjednici, donio je cijeli niz važnih odluka kojima je cilj da olakša i osigura  privođenje kraju svih natjecanja, dodjeli nagrade zaslužnima za velike uspjehe te kompletira stručni stožer muške seniorske reprezentacije, ali i promijene neki akti Statuta, Poslovnika o radu Skupštine i Poslovnika o radu Upravnog odbora.

  • Najvažnija odluka Upravnog odbora je ona o zastoju natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1. HRL za žene, dvije Prve muške lige i Tri druge ženske lige do sredine svibnja. Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju, a  misli na suce, delegate, mjeritelje vremena, moglo procijepiti. U danima kad korona virus buja kao gljive poslije kiše, i sve je više igrača koji su zaraženi, a klubova u karanteni, briga za zdravlje mora nam biti najvažnija. Nakon iscrpne i dugačke rasprave, ta je odluka prihvaćena uz deset glasova za i jedan protiv. Glas protiv bio je Rukometnog kluba Nexe koji je smatrao da treba nastaviti natjecanje pa odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova.
  • U skladu s tom odlukom, napravljen je detaljan plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Paket24 Premijer liga, koja bi počela s natjecanjem susretima četvrtfinala Kupa 19. svibnja, a završila 26./27. lipnja, susretima Kupa. Rukometašice bi pak, svoja natjecanja nastavile 16. svibnja završnicom Kupa, a posljednje ligaško kolo, imale bi 19. lipnja. Točan raspored igranja napravljen je i za sve ostale lige i klubovi će o njemu biti obaviješteni u najkraćem mogućem roku
  • Donesena je odluka da se hrvatska ženska rukometna reprezentacija koja je krajem prošle godine osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj nagradi sa 150 tisuća eura u bruto iznosu.
  • Na prijedlog izbornika Hrvoje Horvata, novi pomoćnik hrvatske muške seniorske reprezentacije je legendarni Ivano Balić. Istodobno je za trenera vratara postavljen Nino Pavelić koji je već godinama vrlo uspješno radio u RK Nexe.
  • Upravni odbor, ali i Skupština Hrvatskog rukometnog saveza koja je održana neposredno nakon toga, prihvatili su Izvještaj o prihodima i rashodima za 2019. godinu, Bilancu 2019.-te, Izvješće revizije za 2019.-tu, kao i Izvještaj o prihodima i rashodima za 2020. godinu, odnosno bilancu i izvješće revizora. Također je usvojen financijski plan za 2021. godinu.
  • Skupština HRS-a prihvatila je i Izvješće nadzornog odbora za 2019. i 2020. godinu te Izvještaj o radu HRS-a za 2020. godinu, odnosno Godišnji plan rada za 2021. godinu.
  • Skupština je također donijela odluku o domaćinstvu Europskog prvenstva za kadete u razdoblju od 12.- 22. kolovoza. Gradovi domaćini su Varaždin i Koprivnica