Sajam svjetskog obrazovanja 17. listopada u Splitu

0
Foto: shareyouressays.com

Predstavnici vodećih inozemnih sveučilišta te elitnih srednjih škola i jezičnih tečajeva će po treći puta prisustvovati World Education Fairu gdje će budući studenti, učenici, polaznici jezičnih tečajeva i njihove obitelji moći dobiti detaljne informacije o novim uvjetima u procesu prijave za obrazovanje, financiranje i smještaj u više od 10 različitih zemalja (Velika Britanija, Nizozemska, Danska, Švicarska, Italija, Španjolska, Bugarska, Njemačka, SAD i Kina).

World Education Fair održat će se u subotu i nedjelju 14. i 15. listopada u hotelu Dubrovnik u Zagrebu te u utorak 17. listopada u hotelu Park u Splitu.

World Education Fair najveći je godišnji događaj projekta World Education koji u 5 europskih zemalja kroz čitavu godinu nudi savjetovanja o obrazovanju u inozemstvu, a pruža priliku svima koji su zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu da uživo pričaju s predstavnicima obrazovnih institucija na kojima žele nastaviti svoje obrazovanje. Tijekom World Education Faira svi posjetitelji moći će dobiti savjete od iskusnih obrazovnih savjetnika o obrazovanju u inozemstvu na svim razinama: od tečajeva stranih jezika u inozemstvu i prestižnih inozemnih internata, preddiplomskih, diplomskih studija, MBA-a i Work&Travel USA – programa kulturalne razmjene u SAD-u. Među obrazovnim institucijama koje će se predstaviti hrvatskoj publici na World Education Fairu ističu se sljedeći: Schule Schloss Salem, jedan od najprestižnijih njemačkih internata, Coventry University proglašeno najboljim modernim sveučilištem u Velikoj Britaniji, Tilburg University, nizozemsko sveučilište sa sjajnim studijima vezanim za ekonomiju, pravo i psihologiju, Falmouth University koje je proglašeno najboljim umjetničkim sveučilištem u Velikoj Britaniji i mnogi drugi.

Financiranje studija u inozemstvu

Uz priliku da saznaju sve o nastavku obrazovanja u inozemstvu, hrvatski učenici, studenti i njihovi roditelji dobit će priliku i da saznaju sve o financiranju njihovog obrazovanja. Školarina u Velikoj Britaniji je gotovo 15.000 funti, no za EU studente smanjena je na 9.500 funti, a slična je situacija i u Nizozemskoj gdje je puna školarina od oko 8.000 eura smanjena za EU studente na 2060 eura. Međutim ono što će posjetitelji World Education Faira moći čuti je način na koji EU studenti dobivaju zajmove i kako se može pokriti dio ili u većini slučajeva cijela školarina.