Sajam svjetskog obrazovanja u Splitu

0
Foto: pixabay.com

U sklopu 13. izdanja Sajma svjetskog obrazovanja, jednog od najvećih savjetodavnih projekata u Europi, više od 30 obrazovnih institucija iz Europe i svijeta pružat će besplatne individualne savjete i informacije mladima zainteresiranima za nastavak školovanja, studiranje i usavršavanje u inozemstvu.

U utorak, 5. ožujka od 17 do 20 sati u Hotelu Park korisne savjete dobit će i splitski učenici i studenti te njihovi roditelji. Nakon Splita, Sajam svjetskog obrazovanja seli u Rijeku (7. ožujka od 17 do 20 sati u Grand Hotelu Bonavia), a potom i u Zagreb, gdje će osim predstavnika institucija, brojne panele održati domaći i međunarodni stručnjaci iz područja obrazovanja, poduzetnici, HR-ovci i drugi. Zagrebačko izdanje sajma održat će se u subotu, 9. ožujka u Hotelu Dubrovnik od 10 do 16 sati. Sudjelovanje na sajmu u svim gradovima je besplatno, a za isto se potrebno prijaviti putem službene stranice World Education Fair.

Posjetitelji ovogodišnjeg Sajma svjetskog obrazovanja u Splitu moći će upoznati predstavnike sveučilišta iz Nizozemske, Austrije, Švicarske i Finske. Među obrazovnim institucijama izdvaja se nekoliko. Grupacija Swiss Education Group iz Švicarske, između ostalog, predstavit će svoje četiri institucije koje su rangirane u Top10 svjetskih sveučilišta iz područja turizma i ugostiteljstva po QS World University Ranking ljestvici. Za izvrsne studente ove institucije su osigurale fond stipendija kojima se godišnja školarina može sniziti i za 30 posto.

Nizozemsko sveučilište Breda University of Applied Sciences godinama je jedno od najpopularnijih sveučilišta među hrvatskim studentima zbog praktičnog modela nastave i mogućnosti stjecanja i do 18 mjeseci radnog iskustva.

Učenici i studenti koji razmišljaju o studiju u Austriji imat će prilike saznati sve o prednostima preddiplomskih i diplomskih studija na sveučilištu Modul University Vienna koje je specijalizirano u području turizma, održivog razvoja, novih medija i javne uprave.

Osim sveučilišta, posjetitelji sajma imat će priliku upoznati neke od najpopularnijih srednjoškolskih programa u inozemstvu, kao što su A-levels odnosno široko priznata srednjoškolska svjedodžba na sveučilištima diljem svijeta te te IB – International Baccalaureate – program koji sam po sebi naglašava globalnu svijest i razumijevanje različitih kultura. Na ovogodišnjem Sajmu svjetskog obrazovanja u Splitu predstavit će se Monteverde Academy, jedna od najboljih sportskih privatnih škola u SAD-u.

Djeca i mladi iz Hrvatske sve češće jezike usavršavaju u sklopu jezičnih kampova, a najčešći izbor su kampovi engleskog jezika u Engleskoj te njemačkog u Austriji. Popularni su i talijanski, španjolski te francuski.