Salonitanke pozivaju na Dan šetnje

0
Foto: pixabay.com

U subotu 12. listopada 2019. solinska Udruga žena liječenih na dojci Salonitanke povodom Mjeseca borbe protiv raka dojke, organizira šetnju s kojom žele upozoriti građanke i građane koliko je važna borba protiv ove opake bolesti.

Naime, Mjesec borbe protiv raka dojke održava se u mjesecu listopadu koji je već tradicionalno posvećen borbi protiv raka dojke, od kojega u Hrvatskoj godišnje oboli 2300 žena, a 7. listopada proglašen je i Danom borbe protiv raka dojke.

Salonitanke su za subotu 12. listopada pripremile sportski program:
9,00 sati – okupljanje ispred Doma kulture Zvonimir
9,30 sati – na travnjaku Gospe od otoka u zrak će se pustiti 100 roza balona u znak sjećanja na drage članice i sve žene Solina koje su izgubile bitku za život s ovom opakom bolešću
9,45 sati – vježba i šetnja prema Lučici gdje će uživati uz zdravi doručak

Salonitanke isto tako pozivaju svoje članice da ovaj dan obuku njihove majice i, naravno, sve građane da se pridruže šetnji Solinom. Obucimo roza majice i podržimo akciju, upozorimo naše sugrađane koliko je važno voditi računa o svom zdravlja. Moto Udruge je „Zdrava žena – sretna obitelj!“ – rekla je predsjednica Udruga žena liječenih na dojci Salonitanke Jasna Leleković. Svi su dobrodošli!