Sastali se Karamarko i Petrov

0
Foto: Hina/ Denis Cerić

Nova Vlada konstituirat će se na temeljima stare, a plan za reorganizaciju napravit će se u roku od pola godine, dogovoreno je na sastanku čelnika Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista,  Tomislava Karamarka i Bože Petrova.

Oni su u zagrebačkom hotelu Sheraton o tome razgovarali i s mandatarom Tihomirom Oreškovićem.

Napravili smo rezime onog što smo jučer obavili. Dogovorili smo se o ustroju Vlade, ali nam je potrebno vrijeme. Malo smo razgovarali i o holdingu, a bili smo i s mandatarom Oreškovićem. Prenijeli smo mu što smo napravili i što namjeravamo dalje raditi. Drugi tjedan počinjemo s konkretnim imenima koja će mu biti na stolu i o kojima ćemo zajedno odlučivati, rekao je Karamarko.

Do reorganizacije treba doći. Ne samo na razini ministarstava, već i državnih ureda i agencija, ali i lokalnih samouprava i regionalnih uprava. Nije bilo pritiska da se to napravi odmah. Za nas je ta inicijativa podržavajuća jer je na našem tragu. Plan će biti gotov kroz šest mjeseci, a za provedbu će realno trebati dvije godine, kazao je Petrov i komentirao prijepor oko resora unutarnjih poslova: Jasno smo iskazali preferencije s obzirom na stručne osobe koje imamo i reforme koje želimo provesti. Ne smatram da se vodi bilo kakva bitka, pregovori idu, a nadam se da će i javnost za tjedan dana biti zadovoljna.

Ne vodi se nikakva bitka. Kvalitetni ljudi će dobiti priliku. Postoji naravno dio za koji će Most prvi predlagati ljude, a mi prihvaćati ili ne prihvaćati dok se ne prihvati, i obratno. Ovi razgovori idu u jako dobrom tonu i atmosferi. Jučer je počelo intenzivno, danas je nastavljeno i nastavit će se i dalje, prisnažio je Karamarko.