Sastanak u Vladi uoči 304. Sinjske alke

0
Foto: RD

Premijer Andrej Plenković, zajedno s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek i državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede Tugomirom Majdakom, primio je  u Banskim dvorima izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj na čelu s predsjednikom Društva Stipom Jukićem te gradonačelnicom Sinja Kristinom Križanac.

Alkari su upoznali predsjednika Vlade s aktivnostima koje Viteško alkarsko društvo poduzima u organizaciji 304. Sinjske alke i pozvali ga na ovogodišnje natjecanje, koje će se tradicionalno održati prve nedjelje u kolovozu, dan uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj Stipe Jukić zahvalio je predsjedniku Vlade na podršci Sinjskoj alci i realizaciji projekata koji pomažu nastavku alkarske tradicije.

Premijer Plenković istaknuo je da Sinjska alka danas predstavlja jedno od najpoznatijih turističkih događaja u Hrvatskoj, koje svojom atraktivnošću i kvalitetom pridonosi dodanoj vrijednosti turističke ponude Cetinske krajine i Dalmacije.

Bilo je riječi o mogućnostima promicanja alkarske tradicije kao primjera bogate hrvatske povijesne i kulturne baštine tijekom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine.