Sergey Korolev na 6. Piano loop festivalu

0

Pobjednik natjecanja prošlogodišnje Piano Loop akademije, pijanist Sergey Korolev, na 6. Piano loop festival vraća se recitalom koji će održati 16. kolovoza 2019. u dvorištu Etnografskog muzeja s početkom u 20 sati.

Sergey Korolev započeo je svoje glazbeno obrazovanje u rodnoj Moskvi na 67. Glazbenoj školi, kod svoga oca, pijanista i pedagoga Alexandera Koroleva. Diplomirao je s pohvalom 2006. godine na Ruskoj glazbenoj akademiji Gnesins, u klasi Ekaterine Derzhavine te Arkadija Sevidova, nakon čega se usavršavao u komornoj glazbi na istoj instituciji kod profesora Georgija Fedorenka, te na Glazbenom univerzitetu u Mannheimu, kod Andreasa Pistoriusa i Susanne Rabenschlag. Od 2016. studira specijaliziranu izvedbu kod profesora Leva Natochennyja na Glazbenom sveučilištu u Kalaidosu, a nakon što je pokorio brojna pijanistička natjecanja, s roditeljima se nastanio u Njemačkoj, odakle uspješno razvija koncertnu karijeru.

Programom recitala u sklopu Piano Loopa, Korolev možda najbolje opisuje svoju obrazovnu i nacionalnu dualnost, rusku i njemačku. Prvi dio koncerta je prepustio djelima njemačkih velikana, Johann Sebastianu Bachu  i njegovoj Partiti br. 4 u D-duru, BWV 828 te Ludwigu van Beethovenu i njegovoj slavnoj Sonati za klavir u f-molu, op. 57, poznatiju pod nazivom Appassionata. Skladbe ruskih pijanističkih virtuoza, skladatelja i dirigenata, Sergeja Rahmanjinova i Sergeja Prokofjeva, dominirat će u drugom dijelu koncerta. Splitskoj publici  Korolev donosi izbor iz Rahmanjinovih Preludija za klavir, dok je iz bogatog fundusa Prokofjevih djela odabrao Sonatu za klavir, br. 7 u B-duru, op. 83