Šerić posjetio Filipa Zavadlava: On ne shvaća što je napravio

0
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Odvjetnik Branko Šerić u ponedjeljak je prvi put posjetio svog klijenta Filipa Zavadlava koji se nalazi u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

U razgovoru je insuficijentan, dakle, jednu normalnu komunikaciju nisam mogao ostvariti, kao da nije svjestan uopće što se dogodilo. I dalje ne bih o sadržaju razgovora, ne bi bilo niti etično niti u skladu za Zakonom o kaznenom postupku, jer to je povjerljiv odnos klijenta i odvjetnika i bilo bi pretenciozno da o tome išta govorim, rekao je Šerić novinarima. Pokušao sam mu po svaku cijenu prenijeti kvalifikaciju koja mu se stavlja na teret, on to ne shvaća. Ne shvaća koja je kazna prema kvalifikaciji zapriječena koja mu se može izreći, rekao je Šerić i dodao da će Filip u zatvorskoj bolnici svakako ostati do kraja vještačenja, a moguće i dulje od toga, dok traje vještačenje. Ne treba očekivati ne puštanje iz pritvora nego da će ikako iz izaći iz istražnog zatvora. Sve će ovisiti o vještačenjima, dodao je Šerić.

Psihijatrijsko vještačenje Filipa Zavadlava obavit će stručnjaci iz Klinike za psihologiju Vrapče, potvrdio je Šerić i rekao kako će puno toga ovisiti o vještačenju.

Šerić je kazao kako Filip nije izrazio želju da vidi brata ili oca. Na pitanje shvaća li Filip što je napravio, Šerić odgovara – ne! Šerić je kazao kako mu je rekao za prosvjed koji se priprema u Splitu u četvrtak, ali, kako kaže, on to ne shvaća. Odvjetnik kaže da neće ići na prosvjed jer bi to bila politizacija kaznenog postupka, što mu, kazao je, nije ni na kraj pameti.