Šibenik će obilježiti 57 rođendan Dražena Petrovića

0

Grad Šibenik će i ove godine obilježiti rođendan velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića.

Središnja manifestacija obilježavanja Draženovog rođendana održat će se kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u petak, 22. listopada 2021. s početkom u 11,00 sati kada će u zrak biti pušteni baloni u znak sjećanja na Dražena.  Nakon prigodnog programa vijenci će biti položeni i kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.

U organizaciji OKK Dražen Petrović u subotu, 23. listopada 2021.g. održat će se turnir „Sjećanje na Dražena“. Na turniru sudjeluju ekipe: KK Split, KK Alkar, KK Sonik – Puntamika Zadar i OKK Dražen Petrović, a utakmice će se odigravati u dvorani OŠ Petar Krešimir IV. od 9,30 do 13 sati.

U čast našem legendarnom košarkašu Draženu Petroviću,  u subotu, 23. listopada 2021., održat će se šesto izdanje cestovnih atletskih utrka „Šibenskih deset“ i „Draženova četvorka“- Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

Start utrke na deset kilometra „Šibenskih deset“ predviđen je u 11 sati, dok će se „Draženova četvorka“ trčati od 12.30 sati. Start obje utrke bit će na šibenskoj rivi.  S početkom u 9,30 sati, također na šibenskoj rivi, održat će se i dječja utrka.

Zbog održavanja cestovnih atletskih utrka  u subotu 23. listopada 2021.g. u Šibeniku će biti privremeno reguliran promet.U vremenu od 8:00 do 14:00 sati za sav promet bit će zatvoren ulaz na šibensku rivu, dok će se vozila naizmjenično propuštati na izlazu s rive.

Također, za promet će biti zatvorena Obala hrvatske mornarice te Ulica grada Vukovara u vremenu od 10:00 do 13:00 sati.  Utrke organizira Atletski klub Maraton 2000 i Atletski klub Šibenik.