Šibenik: Grad priredio prijem za članove ŠPD Kolo

0

Grad Šibenik je povodom osvajanja prvog mjesta na natjecanju Aurora Cantat u Karlovcu priredio prijem za članove Šibenskog pjevačkog društva Kolo.

Članove ŠPD Kolo, predsjednicu Miljenku Bujas, maestra Ivu Lisu i tajnicu Društva Mateu Kalauz, primio je gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima te im čestitao na još jednom ostvarenom uspjehu.

Kada je Kolo u pitanju, uspjeh je zagarantiran.  Vaš rad, trud i ljubav prema pjevanju na ponos je gradu Šibeniku i svim Šibenčanima, a Kolo je već godinama snažan čimbenik kulturne scene grada. Šibenik bez kulture ne može biti grad, stoga ćete u nama uvijek imati potporu, kazao je Burić i članovima Kola poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Predsjednica ŠPD Kolo Miljenka Bujas zahvalila se gradonačelniku na čestitkama i najavila kako su pred pjevačima brojni nastupi među kojima je i koncert na tvrđavi sv. Mihovila uz pratnju Simfonijskog orkestra OSRH.

Čast nam je što će upravo Kolo zatvoriti ljetnu sezonu na tvrđavi sv. Mihovila i to uoči Dana grada i blagdana sv. Mihovila. Uvijek nam je posebno drago nastupati pred šibenskom publikom, a za tu smo priliku pripremili premijernu izvedbu prve hrvatske rock opere Gubec-beg, istaknula je Bujas.

ŠPD Kolo proteklog je vikenda na 2. međunarodnom zborskom natjecanju Aurora Cantat u Karlovcu osvojilo prvo mjesto i najveći broj bodova na natjecanju.

Šibensko pjevačko društvo Kolo jedno je od najstarijih kulturno umjetničkih društava u Hrvatskoj. Utemeljeno je 1899. godine. Od samog početka pripada vrhu hrvatskog zborskog pjevanja i jedno je od najtrofejnijih društava u zemlji.