Šibenik: Međunarodni festival „Okusi Mediteran“ od 28. do 31. svibnja

0

Međunarodni festival „Okusi Mediteran“, jedinstvena gastronomsko-kulturna manifestacija, održat će se i ove godine, krajem svibnja u Šibeniku, drugu godinu za redom i to ovog puta u sklopu francuskog festivala Rendez-vous.

Tom prigodom, Hrvatsku će po prvi put posjetiti tri svjetski poznata kuhara okrunjena Michelinovim zvjezdicama, što će pridonijeti promociji Hrvatske i Šibenika na svjetskoj kulturno-gastronomskoj sceni.

{mp3}Reportaze/okusi_mediteran_2015_zeljko_buric1{/mp3}

…kazao je gradonačelnik Šibenika, Željko Burić. Cilj festivala koji će se održati od 28. do 31. svibnja, promocija je mediteranske prehrane, kulture i tradicije. Veći dio festivalskog programa održavat će se u bajkovitom ambijentu tvrđave Sv. Mihovila, dok će u staroj gradskoj jezgri biti organizirana mediteranska tržnica s proizvodima lokalnih i stranih proizvođača. Ravnateljica festivala Ingrid Badurinu Danielsson je izjavila:

{mp3}Reportaze/okusi_mediteran_2015_ingrid_badurina_danielsson{/mp3}

Zajedno s Italijom, Španjolskom, Portugalom, Grčkom, Marokom i Ciprom, Hrvatska je uvrštena na UNESCO-ov popis zemalja čija je Mediteranska prehrana priznata kao nematerijalna kulturna baština čovječanstva.

http://www.tastethemediterranean.eu/