Šibenik: Na Jadriji mala knjižnica na otvorenom

0

Ovog je vikenda na Jadriji nedaleko Šibenika otvorena mala knjižnica na otvorenom ‘Adria’.

Time je omiljeno gradsko kupalište dobilo sadržaj koji će Jadrijašima, ali i svim ostalim biti na raspolaganju tijekom cijele godine, a ne samo ljeti. Knjižnica inspirirana zaštitnim znakom – jadrijskim kabinama, postavljena je u tamošnjem meditaranskom vrtu koji je izrastao zahvaljujući samim Jadrijašima.

A s Alejom šibenskih studenata koja se nalazi na istom mjestu priča je zaokružena uz podršku Turističke zajednice Grada Šibenika.

‘Adria’ je već prvog dana na Jadriji privukla pažnju brojnih zaljubljenika u lijepu pisanu riječ koji nisu dugo čekali da bi ostavili prve primjerke da pronađu svoje nove vlasnike. I ovu knjižnicu, kao i onu u Šibeniku posvećenu Faustu Vrančiću, postavila je Kulturna udruga Fotopoetika, izradio ju je svestrani umjetnik, kreativac Mario Juras poznatiji kao Lulas uz neizostavnu pomoć supruge Mirande.

Knjižnica funkcionira po principu razmjene – jednu knjigu donesi, drugu odnesi, ili posudi pa vrati. Prve knjige donirala je Gradska knjižnica Juraj Šižgorić iz Šibenika te ovo nije ni prvi ni zadnja suradnja Knjižnice i Kulturne udruge.

Još jedna zanimljivost veže se za Adriu, vrata su izrađena od drva koje je nekoć stajalo na podu sportske dvorane Baldekin u Šibeniku, isti onaj masivni drveni pod na kojem je svojedobno trenirao i igrao veliki Dražen Petrović. Predivan zalog za svijetlu budućnost  male knjižnice na Jadriji.