Šibenik: Počinje Međunarodni dječji festival

0
Foto: PR

Sve je spremno za početak 59.Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku!

Festival će biti otvoren večeras podizanjem festivalske zastave ispred UNESCO-ve katedrale svetog Jakova i izvedbom predstave ‘Knjiga o džungli’ u izvedbi Teatra Baj Pomorski iz Toruna u Poljskoj.

Ovogodišnji MDF-a  u dva tjedan trajanja donosi više od 40 radionica, filmski i kazališni program, likovne izložbe i večeri posvećene Ivi Brešanu, Arsenu Dediću i Đeli Jusiću.

59. MDF, festival  odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović i uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

Zahvaljujući online upisima po prvi put ikad tijekom postojanja festivala, 99 posto radioničkog programa popunjeno je prvog dana upisa. Neke od radionica vodit će priznati svjetski umjetnici iz Japana, Italije te Crne Gore. Već prvog dana rasprodane su i brojne kazališne predstave koje će biti izvedeneu Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku ili na ljetnoj pozornici.

Djecu i roditelje oduševila je hollywoodska franšiza Madagaskar. Festival podsjeća na književne klasike, na lektiru koju poznamo od malih nogu poput ‘Avanture maloga Juju’, ‘Ivica i Marica’, ‘Pinocchio’, ‘Vuk i sedam kozlića’. Preko 130 djece nastupit će u okviru večeri dječjih KUD-ova, festivalski zbor Zdravo maleni s malim prijateljima iz Splita, a uz pomoć Gabi Novak i Matije Dedića pjevat će u čast velikom Arsenu Dediću.

Festival ove godine završava 29. lipnja, predstavom Učilišta ZKM-a, ‘Djevojčica koja previše čitala’.