Šibenik: Potpisan projekt o javnom prijevozu vrijedan 99 milijuna kuna

0
Foto: Grad Šibenik

Ministar prometa Oleg Butković potpisao je u Šibeniku ugovor za projekt “Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom prijevozu”, vrijedan 99 milijuna kuna.

Od tog iznosa, 73,7 milijuna kuna čine bespovratna europska sredstava.

Projekt “Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom prijevozu” obuhvaća izradu studijske dokumentacije za organizaciju i integraciju javnog prijevoza na području grada Šibenika te razvoj aplikacije zbog unaprjeđenja informiranosti korisnika i olakšavanja korištenja različitih usluga iz sektora prometa.

Aplikacija će integrirati različite oblike prijevoza i informacije o njima te omogućiti plaćanje karata u javnom prijevozu i na javnim parkiralištima na području grada Šibenika. Projektom je predviđena i nabava 11 niskopodnih autobusa za potrebe održavanja javnog gradskog prijevoza na 7 linija te nabava i postavljanje popratne opreme za uređenje 17 autobusnih stajališta (info- display).

Projekt predviđa izgradnju i opremanje logističkog centra Poljana, što podrazumijeva izgradnju podzemne garaže, uređenje trga, nabavu i postavljanje urbane opreme te uređenje obodne prometnice.

“Ovo je projekt koji će potpuno promijeniti lice Šibenika i značajno poboljšati infrastrukturni standard grada”, ustvrdio je gradonačelnik Željko Burić.