Šibenik prvi po povlačenju sredstava iz EU fondova

0

Grad Šibenik prvi je u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, izjavio je tehnički ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić koji boravi Šibensko-kninskoj županiji.

U Šibeniku je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Revitalizacija područja tvrđave sveti Ivan.

Odgovorno tvrdim da je Grad Šibenik prvi i najuspješniji  grad u Republici Hrvatskoj kada govorimo o povlačenju sredstava iz EU fondova.  Kada bi svi tako radili, onda definitivno 10,7 milijardi eura, koliko imamo na raspolaganju iz EU fondova, ne bi bilo dovoljno‘, poručio je ministar Tolušić.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić naglasio je da je tvrđava svetog Ivana nastavak priče koja je počela sa svetim Mihovilom i nastavljena s Baroneom.

Ovo je za mene poseban trenutak ne samo zbog činjenice što smo u revitalizaciji povijesne baštine  dobili najveći iznos novca iz EU fondova, već i zbog činjenice što smo u tri godine završili tvrđavu sv. Mihovila koja je polučila fantastičan rezultat, revitalizirali tvrđavu Barone, a sada kreće i obnova  prelijepe tvrđave sv. Ivana, trećeg bisera šibenskog fortifikacijskog sustava., kazao je uoči potpisivanja Ugovora gradonačelnik Burić, dodajući da je današnji datum simboličan, budući  je gradnja  same tvrđave sv. Ivana započela prije 370 godina, 01. kolovoza.

Revitalizacije područja tvrđave sv. Ivana  trajat će 36 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je oko 50 milijuna kuna.