Šibenik se priprema za doček Nove 2024.

0

Šibenik će zakoračiti u Novu 2024. godinu u sklopu 321 FEST-a na nekoliko pozornica i provjeren festivalski koncept dočeka.

Na Trgu Republike Hrvatske, usred povijesne gradske jezgre, jedan od najdugovječnijih hip-hop dance electronic sastava Stereo MC’s uvest će Šibenčane i njihove goste u novu godinu. Program započinje u 23 sata, a posjetitelji će moći uživati u spektaklu pristupivši lokaciji stepenicama koje vode prema katedrali sv. Jakova i samom trgu.

Zadnjeg dana stare godine podnevnu svirku u Parku otvorit će domaće glazbene snage Teke Yeke kao uvertira za Psihomodo Pop koji pozornicu preuzima nešto prije ponoći.

Dan prije, u subotu 30. prosinca, od 22 sata na pozornici pored katedrale nastupit će DJ Parov Stelar koji u Šibenik dolazi u pratnji sjajnih glazbenika.

U Parku zabava u subotu počinje već u podne, kada se na binu penju Dani Sun & The Moonshines! Subota navečer od 20 sati u Parku se provodi uz zvuke Disco Gimnazije, soundtracka prvih izlazaka generacija i generacija Šibenčana.

U petak 29. prosinca na pozornici u Parku od 21 sat nastupa šibenski bend BluVinil. Šibensko pjevačko društvo Kolo i Šibenska narodna glazba zajednički će pred katedralom sv. Jakova nastupiti u petak 29. prosinca u 20 sati. Koncert naziva Jingle Bell Rock njihov je poklon sugrađanima i gostima na izmaku godine, a sve to povodom 120 godina od prvog zajedničkog nastupa.

Doček u Šibeniku privukao je pažnju zainteresiranih posjetitelja te hotelski i privatni smještajni kapaciteti u gradu bilježe izvrsnu popunjenost.

Šibenska riva će za sav promet biti zatvorena 30. prosinca od 19 sati do 2 sata ujutro, a 31. prosinca od 19 do 4 sata ujutro. Svima koji automobilima dolaze u grad preporuča se korištenje parkirališta na lokaciji ex. TEF-a koje je za ovu priliku osposobljeno za prihvat većeg broja vozila te se na istom neće naplaćivati parking.

Na Staru godinu omogućeno je produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima iz skupine „Restorani“ i „Barovi“ na području grada Šibenika te 30. prosinca mogu raditi do 2 sata, a 31. prosinca do 4 sata.

Prvog dana nove 2024. godine na šibenskoj Adventuri posjetitelje u 12 sati očekuje koncert grupe Meritas & Jelene Radan, a u 19 sati je na rasporedu puštanje lampiona s Poljane. Sav prihod od prodanih lampiona ide udruzi Izvor ljubavi koja pomaže djeci s teškoćama u učenju. Ulicama Vladimira Nazora i kralja Zvonimira promet će biti reguliran od 18 do 19.30 sati, a ovisno o broju posjetitelja i zatvoren.

Večernjim koncertom skupine Hram od 21 sat na Novu godinu završava i program Adventure, dok će klizalište na Poljani ostati tjedan dana duže.