Šibenik slavi Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Mihovila

0
Foto: pixabay.com

Grad Šibenik slavi blagdan sv.Mihovila i Dan Grada.

Održana je  svečana procesija gradskim ulicama te sveta misa na Trgu Republike Hrvatske.

U jutarnjim satima na  Tvrđavi sv. Ivana održava se  „Opsada Tanaje“, stručno vođena tura koju organizira Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik.

Na Tvrđavi Barone za one najmlađe  organizira se   radionica za djecu „Moj novčić“.

U organizaciji JU Tvrđava kulture, Muzeja grada Šibenika i JU Priroda ŠKŽ za 15.30 sati najavljena je tematska šetnja po sjeveroistočnoj strani zablaćkog poluotoka. Gradskim prometnicama otprilike u to vrijeme provest će se biciklisti, sudionici 3. etape Biciklističke utrke Cro Race.

Šibenčanima i gostima koji nisu prispjeli na jutarnji termin stručno vođene ture „Opsada Tanaje“ moći će joj prisustvovati na Tvrđavi sv. Ivana u 17 sati.

Promenadni nastup gradskim ulicama Šibenske narodne glazbe bit će u 18 sati, a Večer šibenskih klapa koju organizira Turistička zajednica grada Šibenika održat će se na Trgu Republike Hrvatske u 20 sati.

Program obilježavanja Dana grada Šibenika završava na Tvrđavi sv. Mihovila u petak, 30. rujna, u 19. 30 sati koncertom „O zemljo naša“ Šibenskog pjevačkog društva Kolo i Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske. Organizator slavljeničkog koncerta je JU Tvrđava kulture Šibenik.

U srijedu je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održana  svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnima.