Šibenik: Započela druga faza radova izgradnje podzemne garaže Poljana

0
Foto: PR

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić u pratnji zamjenika Danijela Milete i Paška Rakića, direktora Gradskog parkinga Gorana Bulata i predstavnika izvođača Joška Galića obišao je danas radove na izgradnji podzemne garaže Poljana. Na gradilištu je okončana prva faza radova, a započelo se s fazom betoniranja.

Iznimno smo zadovoljni tijekom radova i izvođačem radova posebice kada se u obzir uzme zahtjevnost projekta. Za nas je ovo kapitalan projekt kojem smo ozbiljno pristupili, a po završetku svih radova Šibenčani će dobiti modernu podzemnu garažu s tri etaže i kompletno uređen glavni gradski trg, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Ugovor vrijedan 47,9 milijuna kuna bez PDV-a startao je 1. listopada prošle godine, a izvođač je zajednica ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o. iz Splita.

Od navedenog iznosa, na garažu s 256 parkirnih mjesta na 3 podzemne etaže utrošit će 31,6 milijuna kuna, a ostatkom novca uredit će se glavni gradski trg s prikladnim sadržajima, obodna prometnica sa semaforiziranim raskrižjima i prezentirat će se arheologija u kontaktnoj zoni s Gradskom knjižnicom. U 8 i pol mjeseci je iskopano i izvezeno 37.000 m3 materijala, mjestimice se došlo i do dubine 13 metara, a ukupna vrijednost do sada izvršenih radova je 6,5 milijuna kuna, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Radovi na postavljanju armirano-betonske konstrukcije potrajat će do listopada, a cijeli projekt uporabnu dozvolu trebao bi dobiti do ljeta 2020. godine.