Šibenik želi majstoricu, a Zadar samopouzdanje pred MZT

0
Foto: gkk-sibenik.hr

Šibenik i Zadar u 19 sati na Baldekinu igraju uzvratnu utakmicu četvrtfinala doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske. U seriji do dvije pobjede Zadar vodi 1:0.

Treći je to dalmatinski derbi u zadnjih 8 dana. U posljednjem, 22. kolu regularne sezone na Baldekinu je prošle subote Zadar slavio sa 73:70. U četvrtak je u prvoj utakmici četvrtfinala na Višnjiku bilo 82:73.

Nadamo se da će treća biti naša sreća. Ako ništa da bar, kao i u prve dvije utakmice, zadržimo nervozu i pritisak na Zadrane. Oni su veliki favoriti, ali nadam se da ćemo im pomrsiti račune. Prvu utakmicu smo im poklonili glupim faulom na kraju utakmice, drugu velikim brojem izgubljenih lopti. Nadam se da ćemo večeras biti malo pametniji, malo više koncentrirani i da ćemo uspjeti doći do treće utakmice u Zadru. Njima su možda misli okrenute prema utorku. Izvukli su se i produžili nadu u ostanak u ABA ligi. Ali nas nije briga za to. Možemo završiti sezonu ili je produžiti za nekoliko dana. Ne zanima nas hoće li oni nekoga odmarati ili ne. Samo se nadam da će moji mladi igrači odigrati dobru i poštenu utakmicu. Vidjet ćemo za što će to biti dovoljno, rekao je za Radio Dalmaciju trener Šibenika Miro Jurić.

Očekujem užarenu atmosferu, dobro navijanje s obje strane, pravi dalmatinski derbi. Mi moramo biti pravi, proširiti rotaciju igrača, zadržati energiju od početka do kraja i nastojati ritmom slomiti protivnika. Šibenik se u ove dvije prijašnje utakmice pokazao kao jako respektabilan protivnik. Može odgovoriti na sve zahtjeve koje donosi utakmica. To nam je dodatan motiv, pravi susret koji će nam biti generalna proba za MZT, najavio je trener Zadra Ante Nazor.