Šibenska bolnica proslavila 210. rođendan

0

Šibenska bolnica proslavila je 210. obljetnicu osnutka. Tom je prigodom u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu održana Svečana akademija.

Program je počeo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće za preminulo medicinsko osoblje kod Spomen ploče na zidu prve šibenske bolnice u Zadarskoj ulici. Zajednički vijenac položili su ravnateljica OB Šibensko-kninske županije dr. Sanja Jakelić, šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić i šibenski biskup monsinjor Tomislav Rogić.

Svečanost u šibenskom HNK su svojim nastupima uveličali šibenski Gradski komorni orkestarKlapa Sebenico. Kratki presjek povijesti šibenske bolnice napravila je ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije, dr. Sanja Jakelić, a prigodnim pozdravnim govorima prepuno kazalište pozdravili su i gradonačelnik Grada Šibenika, dr. Željko Burić i pomoćnik ministra zdravstva, dr. Denis Kovačić.

Izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i šibensko-kninski župan Goran Pauk naglasio je kako Županija kao osnivač ove ustanove o njoj vodi posebnu brigu. Konstantno ulažemo puno energije i velika financijska sredstva kako bi građani naše županije dobili što kvalitetniju bolničku zdravstvenu skrb. Posljednjih godina napravljeni su veliki iskoraci u edukaciji osoblja, nabavi suvremene opreme i obnovi prostora. Ipak, odavno smo spoznali problematiku prostornih i tehničkih rješenja paviljonskog tipa na aktualnoj lokaciji u središtu grada zbog čega Šibensko-kninska županija ne odustaje od gradnje nove bolnice kakva će nam trebati u budućnosti, kazao je župan Goran Pauk i zahvalio svim djelatnicima bolnice, liječnicima i medicinskom osoblju na njihovom predanom radu, naglasivši kako su upravo oni najvrjednije što bolnica ima.

Šibenski biskup monsinjor Tomislav Rogić čestitao je svim djelatnicima bolnice ovu veliku obljetnicu i zahvalio im na svemu što čine za dobrobit zajednice, zazvavši na njihov rad Božji blagoslov.